Nabídka sypaných čajů

Pokud jednou okusíte čaj připraveny z voňavých sypaných lístků, nebudete už chtít jiný. Lahodný nápoj, který vyžaduje nejen kvalitní suroviny, ale rovněž správnou přípravu. Čerstvá voda se přivede co nejrychleji do bodu varu.  A podle druhů čajových lístků nechá buď krátce povařit, nebo jenom přelijte přes připravený filtr. Na přípravu zeleného čaje je potřeba vodu nechat vychladnout na sedmdesát stupňů. Jinak byste v něm zničili důležité, zdraví prospěšné látky, které navíc vytvářejí jeho osobitou vůni a chuť. Při louhování přímo v konvici doporučujeme ji předem vypláchnout horkou vodou, vsypat čaj a ihned ho zalít. Přikrýt pokličkou, nechat potřebnou dobu vyluhovat a servírovat do hrníčků. A beze spěchu si na něm s přáteli pochutnat.Čajové plantáže v Indii
Pravý ceylonský sypaný čajse pozná podle dlouhých svinutých lístků, které správnou přípravou vytvoří světle hnědý nálev s jablkovou příchutí. Ideální doba louhování je mezi třemi a pěti minutami.
Roibos s lehce kořeněnou vůníse připravuje v poměru šesti čajových lžiček lístků, které se přelijí litrem vařící vody a po pěti minutách louhování je připraven k ochutnání.
Černý čaj Růžová zahradaje oblíbený pro svoji ovocnou chuť dokonale sladěnou s chutí okvětních plátků čerstvých růží. Na litr vody se odměří pět malých lžiček čajových lístků a tři minuty louhuje.
Zelený čaj z provincie Yunnan oplývá příjemnou chutí a voňavým nálevem. Pokud se rozhodnete pro louhování v konvici, budou stačit dvě minuty. Jeho výhodou je, že se z něho dají připravit až 3 nálevy.Posezení u čaje
Pu erh je tmavý aromatizovaný čaj, smíchaný z lístků černého čínského čaje, guarany, černého a červeného rybízu, maliníku a dalších aromatických lístků. Louhuje se tři až deset minut, podle chuti.
Čaj Darjeeling Himalayaje osvěžující nápoj z vysokohorských plantáží. Pro svoji nezaměnitelnou chuť je oblíben na celém světě. Umožňuje dva nálevy. Louhuje se pokaždé okolo tří minut.