Ořechy, které si můžeme vypěstovat

Někdy můžeme při procházce zahrádkářskou kolonií spatřit mohutné, košaté stromy, jak mají na sobě zelené koule. Nejsou to kaštany, ale je to ořešák, který je nositelem právě vlašských ořechů. Když uzrají, tak je čeká ještě pouť, než se dostanou na náš stůl. Musí se nechat pořádně usušit a poté teprve loupat ze skořápky ven. Přirozeně to jde mnohem jednodušeji a vlašské ořechy prodej https://www.nakliceno.cz/vlasske-orechy/ si jednoduše zajistit ve specializovaném obchodě se zdravou výživu. Poté získáme i jistotu, že se bude jednat o kvalitně zpracované produkty vysoké kvality.

vlašák

Cenná potravina

Každý oříšek v sobě ukrývá velké bohatství a je zdrojem zdraví prospěšných látek. To platí i o vlašských oříškách, které jsou skvělým zdrojem zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek. Dokonce se jim přiřadila 10 ve stupnici antioxidačních surovin, což je vysoké hodnocení, přesto se jim nepřikládá taková váha. A to je zase pro změnu veliká škoda. Navíc je zajímavý i jejich obsah vlákniny a bílkovin a můžeme i tak trochu potěšit diabetiky, jelikož mají jen velmi malý podíl sacharidů.

vlašák

Není třeba čekat na Vánoce

Ačkoliv se hodně spojují s vánočním shonem, tak není důvod jejich konzumaci vynechávat během roku. Ořechy jsou běžné dostupné a to jak v obchodech, tak specializovaných prodejnách se zdravými doplňky stravy. Pochutnat si můžeme na plodech, které jen tak budeme chroupat, ale také si je lze pomlít na hrubší strukturu jako je ořechová mouka a dá se využít i na pečení sladkých dobrot v kombinaci s jinou moukou. Lze jimi posypat různé pochutiny, jogurty, kaše či dezerty. A pozor naprosto úžasnou kombinací je sýr, který bude obsahovat vlašské ořechy, což je delikatesa k vínu.  No a kdo má náhodou rád ořechy v tekutém stavu, tak musí ochutnat ořechovku, ta zase podpoří perfektně trávení. Ale to už je třeba navštívit jiný obchod.